
Producent
-
Alce Nero
-
ALSAN
-
Amylon
-
APOTHEKE
-
Baby Sun
-
Batom
-
BETTER THAN FOODS
-
Bio Linie
-
BIO PLANETE
-
Biofood
-
BIOMINKI
-
BioPlanet
-
BIOPONT
-
BioVegan
-
BJORG
-
CHICZA
-
COCOA
-
Cook
-
CUCA
-
DARY NATURY
-
DENNREE
-
DR MARTINS
-
EARTH OF ECO
-
Eden
-
FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA
-
FIORENTINI
-
Glutenex
-
Hanoju
-
HOLLINGER
-
Kowalewski
-
Lima
-
LINEA ANGEL ARIEL
-
LITTLE MIRACLES
-
Makarony Fabijańscy
-
Manufaktura Smaku
-
Maxsport
-
Miody Sznurowski
-
Mogador
-
Natumi
-
NATUR COMPAGNIE
-
OWOCOWE SMAKI
-
Oxfarm
-
PIZCA DEL MUNDO FAIR TRADE
-
Poloniak
-
Primaeco
-
RAPUNZEL
-
Runoland
-
Sad Danków
-
Sojade
-
SWEEVIA
-
Swojski Spichlerz
-
TERRASANA
-
Vega up
-
Vivo
-
Wild Willy
Zaburzenia związane z podażą glutenu większości z nas kojarzą się z celiakią. Jednak w rzeczywistości wśród ludzi niemogących spożywać pszenicy celiakia jest najrzadziej występującym schorzeniem. Znacznie częściej przyczyną dolegliwości jest nadwrażliwość na gluten lub alergia na pszenicę. W dobie mody na zdrowe odżywianie także i ten problem rozwiązany jest przez produkty bezglutenowe, których coraz więcej na rynku. Jak zatem wybrać te, które są wartościowe, pozbawione chemii i najmniej przetworzone? Po pierwsze warto czytać etykiety na produktach. Po drugie wybierać te produkty, które opatrzone są certyfikatem jakości. Sklepy ekologiczne oferują swoim klientom szeroką gamę produktów bezglutenowych. Są to tradycyjne kiełbasy, pasztety i więdliny.
Pokaż więcej