
- Zarodki pszenne - 1 kg
- Rzodkiewka ekologiczna - 1 pęczek
- Pierogi z kapustą i grzybami - 1 szt
- Pierogi z jabłkiem i cynamonem - 1 szt
- Mąka żytnia 2000 - 1 kg
- Pierogi z serem na słodko - 1 szt
- Płatki owsiane - 1kg
- Mąka pszenna 650 - 1 kg
- Ziemniaki ekologiczne - 1 kg
- Sok jabłkowy z czarną porzeczką - 300 ml

Producent
Mleko oraz produkty mleczne są bardzo istotnym źródłem prawie w 100% przyswajalnego wapnia. Brak w diecie wapnia powoduje wiele chorób, m.in. osteoporozę, nadciśnienie tętnicze, czy też cukrzycę typu II. Jak podają specjaliści, w Polsce aż 50% dzieci w wieku przedszkolnym ma niedobory tego pierwiastka. Jeszcze bardziej zatrważające są dane dotyczące dzieci i młodzieży w wieku szkolnym. Tutaj niedobory wapnia kształtują się na poziomie 80-90%. Mleko zawiera pełnowartościowe białko, niezbędne aminokwasy i wspomniany już bardzo dobrze przyswajalny wapń, który prawie w 80% jest wchłaniany przez człowieka. Dla porównania – wchłanianie tego składnika z roślin np. strączkowych stanowi jedynie 13%. Producenci mleka i wyrobów mlecznych są konkurencyjni. Ludzie zaczynają sięgać po mleko z gospodarstw ekologicznych. Coraz częściej mleko krowie zastępują mlekiem kozim oraz owczym .
Pokaż więcej